Imper

Imper este cea mai veche așezare din bazin, menționată prima dată în lista de zeciuială papală din 1332. Educația a fost organizată aici deja în 1614. Este considerat un cuib antic al familiei Bornemissza, așa cum o demonstrează o capelă de piatră construită de familie. József Balási, singurul proprietar de pământ al satului, a trăit în secolul al XIX-lea și a fost ultimul Comite principal a scaunelor Ciuc, Gheorgheni și Plăieșii. Casa sa, o clădire din piatră și cărămidă cu două etaje cunoscută sub numele de conacul Balási, este astăzi considerată monument. Construită în stil baroc târziu, conacul a fost construit în 1833 de meșteri locali sub conducerea meșterilor vienezi.

 

Satul are multe oportunități pentru antreprenori. Potențialul mediului poate fi utilizat mai ales în turism. Evoluția economiei este evidențiată de antreprenorii săi, precum atelierul de prelucrare a lemnului din Imper.

program cu publicul

Luni- Joi: ora 9-15 

Vineri: ora 9-13 

Se pot depune cereri pe toată perioada timpului de lucru.

Adeverințele și celelalte acte sunt eliberate de regulă în prima zi de luni și respectiv joi care urmează după ziua depunerii cererii.

contact

Comuna Plăieșii de Jos

str. Plăieșii de Jos, nr. 235

Cod poștal: 537235

Județul Harghita, România

tel/fax: 004 0266 333 010

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com